$apiData['content']['article']['title']

Aktiviteter

Drammen Camping gir deg muligheten til flere utfarter og er et naturlig utgangspunkt for enhver opplevelse enten det er konserter i byen, bortekamp på Marienlyst stadion, fiske i Drammenselva eller sykkeltur i Drammen Skisenter. Mulighetene er mange for de som vil.

 

Drammen Skisenter og stisykling:
Skisenteret har gjort stor suksess med sommeråpent og slipper deg inn i marka på bare noen få minutter.

Bakketraseen benyttes for de tøffe som setter pris på adrenalin, fart og morro med sykkel. For de som trives med skog- og fisketur byr Drammensmarka på mange flotte vann med mye pen ørret!

For mer info gå inn her


Spiralen:​
Turen opp den unike tunellsystemet midt i drammen sentrum viser frem hitoriens spektakulære ingeniørkunstner. På toppen av spiralen har man en flott utsikt over elvebyen og flere muligheter for flotte fot- og sykkelturer innover i marka.

 

Fiske:
Drammen kan by på så mange flotte fisketurer i umiddelbar sentrumsnærhet til fredfull markafiske. Drammenselva byr på alt fra eventyrlig Laksefiske til Gjedde og Abbor, mens Finnemarka kan skimte med vakker natur og storslått brunørretfiske for store og små. Masse info finnes, men gutta bak Etter Ørret kan bidra med flere tips om bynære fiskemuligheter! Du finner de på facebook.

 

Sentrum:
Yrende liv i sentrum, med konserter, restauranter, sportsbarer, Marienlyst stadion, Strømsgodset og mye mye mer.

 

Gulskogen Gård:
Gulskogen gård er et sjeldent komplett lystgård-anlegg fra slutten av 1700-tallet. Peter Nicolai og Anne Cathrine (f. Collett) Arbo kjøpte gården i 1793 og bygget den om til en klassisk landvilla etter engelsk-danske forbilder og eiendommen ble utviklet til en landskapspark.

Hovedbygningen er bevart og møblene er intakt fra Arbofamiliens tid. Parkanlegget er også bevart slik det ble anlagt på begynnelsen av 1800-tallet med nøttelund, dammer og parterrer. Det er en lindeallé, på 265 meter, nederst i parken som løper parallelt med elven. Parken kan også by på Norges eneste bevarte labyrint av lindetrær.

 

Kjøsterudjuvet:
Kjøsterudjuvet ved Åssiden i Drammen er 1300 meter lang med opptil 50 meter høye vegger. Bredden på juvet er ca 8 til 15 meter. Geologene mener smeltevannet fra isbre har trengt gjennom de løse massene og skapt juvet for ca. 10.000 år siden. Å vandre opp gjennom juvet er både spennende og spektakulært. Ta med deg fiskestanga og avslutt turen med ørretfiske på toppen av juvet på Gamledammen.

For mer informasjon gå inn på UT.no og få flere turforslag i vårt nærområdet.

 

Strømsgodset - Marienlyst:
Følg Godset på gamle gress eller motstandernes kamp om tippeligagullet. Vi følger selv spent med på hjemmelagets innsats og moral på vei til nok et år som tippeligamestere!

For mer informasjon gå inn på Strømsgoset egne hjemmesider.